کد خبر: 77719145
تاریخ انتشار: سه شنبه 25 آبان 1395
خانه » حواشی » پايگاه اطلاع رساني آثار حضرت آيت الله مصباح يزدي » علامه مصباح: بقای دین مرهون فداکاری های سیدالشهداء علیه السلام است
نسخه چاپی
ارسال به دوستان

آیت‌الله مصباح با تاکید بر این حقیقت که آنچه از دین برای ما باقی مانده به برکت فداکاری‌های سیدالشهداء علیه‌السلام است، اظهار داشت: شاید به جرات بتوان گفت اگر سیدالشهداء و عزداری امام حسین‌علیه‌السلام نبود، معلوم نبود چیزی از دین برای ما باقی می‌ماند.

به گزارش چی 24 به نقل از پايگاه اطلاع رساني آثار حضرت آيت الله مصباح يزدي:

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی آثار حضرت آیت‌الله مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی‌(ره) در جمع زائرین اربعین حسینی ضمن بیان عظمت این حرکت بزرگ، یادآور شد: خدای متعال به این واسطه برای امت اسلامی باب رحمت خود را گشوده، و این رحمت الهی آنقدر وسیع است که احدی ناامید از آن خارج نمی‌شود.

ایشان با اشاره به این‌که امام حسین علیه‌السلام باب رحمت‌الله‌الواسعه نامیده شده، خاطرنشان کرد: علما، بزرگان و عاشقان سیدالشهدا علیه‌السلام در طول چهارده قرن به اندازه ظرفیت و شرایط جامعه در جهت معرفی جایگاه آن حضرت و افزایش معرفت مردم نسبت به ایشان تلاش کردند، تا زمینه ورود و بهره‌مندی بیشتر از این باب رحمت الهی را فراهم آوردند.

آیت‌الله مصباح یزدی با تاکید بر این حقیقت که آنچه از دین برای ما باقی مانده به برکت فداکاری‌های سیدالشهداء علیه‌السلام است، اظهار داشت: شاید به جرأت بتوان گفت اگر سیدالشهداء و عزداری امام حسین علیه‌السلام نبود، معلوم نبود چیزی از دین برای ما باقی می‌ماند.

وی یادآور شد: یکی از الگوها و سنت‌هایی که بزرگان ما در این جهت نسبت به آن اهتمام می‌ورزیدند، پیاده روی برای زیارت اباعبدلله الحسین علیه‌السلام بود.

ایشان ادامه داد: در روایات ثواب‌های فراوان و متفاوتی برای زیارت آن حضرت نقل شده است، و این مسئله‌ای است که جای تأمل، دقت و مطالعه دارد، تا دلیل تفاوت‌هایی که برای ثواب زیارت سیدالشهداء علیه‌السلام نقل شده، دریابیم.

علامه مصباح با اشاره به میزان معرفت به عنوان معیار و دلیل تفاوت در اجر زیارت، اظهار داشت: در بعضی از روایات ثواب یک حج به عنوان پاداش زیارت نقل شده، در بعضی دیگر از روایات هم برای هر قدمی که برای زیارت برداشته شود، ثواب یک حج ذکر شده است.

وی ادامه داد: دلیل دوم که از معرفت سرچشمه می‌گیرد، میزان خلوص نیت افراد است؛ هر چه نیت، خالص‌تر و عمل بی‌شائبه‌تر باشد، در افزایش اجر و ارزش معنوی آن عمل نیز تأثیرگذار است.

این استاد اخلاق حوزه علمیه خاطر نشان کرد: یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای بالا بردن ارزش معنوی زیارت، ایجاد رابطه عاطفی و افزایش شناخت نسبت به امام معصوم علیه‌السلام است. هر چه این ارتباط معنوی عمق بیشتری داشته باشد،  به همان نسبت اجر آن نیز بیشتری است.

ایشان یادآور شد: برای تقویت رابطه عاطفه با ائمه علیهم‌السلام نیز باید خواسته‌هایمان را با آنچه مورد رضایت خداوند و اهل بیت علیهم‌السلام است، وفق دهیم و در جهت رضایت الهی تلاش کنیم.

علامه مصباح در ادامه تأکید کرد: آنچه همه انبیاء و اهل بیت علیهم‌السلام دوست دارند و به آن سفارش می‌کنند، اطاعت از خداوند است و چیز که از آن دوری می‌جویند معصیت است.

وی افزود: اگر می خواهیم در مسیر اهل بیت علیهم السلام و مورد محبت ایشان باشیم، باید نسبت به اطاعت از اوامر الهی و دوری از معصیت اهمیت قائل شویم و رفتارمان را بر همین اساس تنظیم کنیم.

آیت‌الله مصباح در پایان به بهترین حاجتی که انسان می‌تواند از درگاه الهی درخواست کند، اشاره کرد، و اظهار داشت: اگر قرار است حاجتی بخواهیم، بالاترین حاجت، معرفت و محبت اهل بیت علیهم‌السلام است، چون گنجی است که هر چه برداشت کنیم، از آن کاسته نمی‌شود، و هر چه معرفت بالاتر رود، اجر معنوی عمل بیشتر می شود.

گفتنی است این سخنرانی در تاریخ 20 آبان 95 در جمع زائرین اربعین حسینی در تالار موسسه امام خمینی(ره) ایراد شد.

 

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین